Sunday, November 2, 2014

Čagdü Khandro

See English biography at: http://en.chagdud.org/chagdud-khadro/

Čagdü Khandro stretla Jeho Eminenciu Čhagdü Tulku Rinpočheho v marci 1978 a v novembri 1979 si ho vzala za muža a po dvadsať tri rokov bola jeho oddanou žiačkou. V čase keď ju vysvätil za lámu v roku 1997, ju Rinpočhe poveril úlohou budúcej duchovnej hlavy Čagdü Gonpy v Brazílii.

Od Rinpočheho Parinirvány v roku 2002, sa sústredila na udržiavanie vysokej úrovne výcviku vo vadžrajáne, ktorý tam Rinpočhe ustanovil.

 Počas svojho pobytu s Rinpočhem dostávala od neho Khandro nepretržitý výcvik ako v organizovaní dharmových aktivít, tak aj v učeniach a praxi vadžrajány. Je jednou zo spoluautorov jeho životopisu Lord of the Dance (Pán Tanca) a pod jeho vedením napísala komentáre k jeho učeniam o Dündžom Tersar Ngondre, Phowe Longsal Ňingpo a stručnej verzii praxe Červenej Táry Apam Tertona. Ako predošlá editorka v Padma Publishing v Spojených Štátoch, Khandro upravovala množstvo prekladov tibetských textov.

Čagdü Khandro bola v udržovaní odkazu Rinpočheho vždy neúnavna. Viedla výstavbu Zangdog Palri (Čistej krajiny Guru Rinpočheho), práce na prekladoch a vydávaní textov v Portugalčine a Španielčine, pomáhala založiť Sítio Esperança, školu a vzdelávací projekt v štáte Minas Gerais, a pokračuje v podpore umierajúcim a ich opatrovateľom. Khadro dozerá na aktivity a učí v Brazílskych a v Latinsko amerických centrách Čagdü Gonpy. Tiež učí v Európe, Spojených štátoch a Austrálii.

No comments:

Post a Comment